When a clean environment is essential to you.

Wat is allergie?

Allergie is de meest voorkomende chronische ziekte en steeds meer mensen hebben er last van. In Nederland heeft ongeveer 25% van de bevolking last van een allergie. Allergie is een agressieve reactie van het menselijk afweersysteem (het immuunsysteem) op stoffen van buitenaf waar het lichaam normaal gesproken niet heftig op behoort te reageren. De stoffen die bij mensen zo’n heftige reactie kunnen veroorzaken, noemen we allergenen. Bekende allergenen zijn bijvoorbeeld huisstof, huisstofmijten, huisdieren, graspollen, boompollen (hooikoorts) en voedsel. Van alle allergieën komen huisstof- en huisstofmijtallergie het meeste voor.

Allergische klachten worden veroorzaakt doordat allergenen het afweersysteem prikkelen (allergene prikkels). In veel gevallen treden de klachten daar op waar het allergeen het lichaam binnen komt. Wanneer nikkel bijvoorbeeld in contact komt met de huid vindt de allergische reactie in de huid plaats. Daarentegen geven pollen van grassen of bomen die het lichaam via de neus binnenkomen klachten zoals niezen en jeuk aan de neus.

niezen2

Wat is huisstof?

Huisstof is de verzameling van vaste deeltjes in de lucht van onze woning. Hierbij moet u denken aan huidschilfers, haren, voedselafval, vezels, uitwerpselen van insecten en zand; eigenlijk alles wat door de lucht dwarrelt en zich uiteindelijk ergens ophoopt tot een stofnestje.

Wat is huisstofmijt?

Een huisstofmijt is een onzichtbaar klein, spinachtig beestje dat in huisstof leeft. De mijt voedt zich voornamelijk met huidschilfers van mensen en dieren. Maar ook pollen, vezels, schimmels en haren zijn geliefd. De huisstofmijt gedijt het beste in vochtige en warme omgevingen, zoals hoofdkussens, matrassen, dekbedden, knuffelbeesten en tapijten.

Er zijn veel mensen met huisstofmijtallergie, maar wat is huisstofmijt allergie nou eigenlijk precies? In de meeste gevallen zijn wij niet allergisch voor het beestje zelf, maar voor allergeen dat in de uitwerpselen zit. Wanneer de allergenen in contact komen met de huid of worden ingeademd, begint de reactie. Veel voorkomende klachten zijn problemen met ademhaling, hoesten, verstopte neus, eczeem, niezen, tranende en jeukende ogen.

De klachten zijn vaak het ergst wanneer je in bed ligt. Om deze reden is dieptereiniging van uw matrassen zo essentieel. Dieptereiniging voorkomt de opbouw van huismijt en de schadelijke stof allergeen in uw matras.

Astma

Astma is een chronische onsteking aan de longen. Meer dan een half miljoen Nederlanders heeft er dagelijks last van. Mensen met astma heben moeite met ademhalen. Ze zijn kortademig, maken een piepend geluid of moeten vaak hoesten. De benauwdheid en andere klachten doen zich voor in de vorm van aanvallen, die in bepaalde  periodes plaatsvinden.

Oorzaken

Een astma-aanval komt vooral ‘s avonds vroeg voor en heeft verschillende oorzaken. Bijvoorbeeld; prilkkelende stoffen, waar mensen allergisch voor zijn (allergenen). Het gaat daarbij om huisstof, huisstofmijt, schilfers van dieren, stuifmeel, pollen en schimmelsporen

Heeft u huisstofallergie, huisstofmijtallergie of astma?

Naast medicatie is sanering het belangrijkste onderdeel van de behandeling voor mensen met een allergie voor huisstof, huisstofmijt en astma. Integenstelling tot medicijn gebruik(onderdrukking van de symptomen) pakt sanering het probleem bij de bron aan. Saneren betekend letterlijk: gezond maken.

Verdere maatregelen die u kunt treffen zijn:

– uw huis goed ventileren door de ventielatieroosters altijd open te houden

– bij droog weer iedere dag de ramen 20-30 minuten opgedoen om het huist te luchten

– in de winter goed verwarmen. bij voorkeur overdag 19-20 graden en ‘s avonds 17-18graden

– controle op lekkage in uw woning waardoor uw huis vochtig wordt

– laat uw huis isoleren met steenwol of met glaswolvlokken voor warmte issolatie

– houd het huis blijvend schoon door 2-3 keer per week te stofzuigen met een (13 graad) Hepa filter stofzuiger

– Stofzuig uw matrassen, sofa’s, banken en fauteuils maandelijks goed

Tip: Kies voor kinderen met astma, huisstofmijtallergie of eczeem knuffels die u regelmatig op 60 graden kunt wassen of kies voor een Medaltoys knuffel. Medaltoys knuffels zijn gemaakt van allergeendichte bovenmateriaal en een vulling van anti-huisstofmijt, anti bacterie en anti schimmel materiaal.

 

Let op!: Allergie kan ontaarden in levensbedreigende anafylaxie. Het advies is om de stoffen waar u allergisch voor bent zo veel mogelijk te vermijden en te verwijderen uit uw omgeving. Een allergie kan soms overgaan in een acute, levensbedreigende anafylaxie. Het is jammer genoeg niet duidelijk aan welke hoeveelheid van het allergeen(de stof), waar u allergisch voor bent u blootgesteld moet zijn om anafylaxie aan te wakkeren. Uw reactie op dezelfde hoeveelheid allergeen kan de ene keer tot ernstige symptomen van anafylaxie lijden en de volgende keer tot een milde vorm van allergie. Wees daarom altijd goed voorbereid. Ken de stoffen waar u allergisch voor bent en de bijbehorende risico’s

 

Waarschuwing: Wanneer u “allergeenvrije” artikelen koopt die alleen maar allergeenvrij zijn door de artikelen op 60 graden te wassen koopt u in werkelijkheid gewone op 60 graden te wassen artikelen, die nooit allergeenvrij zijn. Indien deze artikelen niet zeer regelmatig gewassen worden komen ze vol te zitten met huisstofmijt en allergenen.

 

Afgeraden wordt:

  • Een stofzuiger zonder stofzak, omdat u iedere keer bij het legen in aanraking komt met allergenen
  • Een ‘normale’ stofzuiger zonder hoge HEPA filtratiegraad, deze kunnen huisstofmijt n.l. niet voldoende verwijderen
Wilt weten wat wij voor u kunnen betekenen? Maak hier dan een afspraak met één van onze managers voor een gratis en vrijblijvende demonstratie. Wij komen bij u langs op een afgesproken dag, liefs net nadat uw huis schoon gemaakt is. Dit klinkt tegenstrijdig maar het geeft ons de mogelijkheid om u te laten zien hoe schoon uw huis echt is. Het blijkt namelijk keer op keer dat de traditionele manier van schoonmaken alleen schoon voor het oog is.
Wanneer u van onze meerwaarde overtuigt bent, is de volgende stap om samen een schoonmaak- of saneringsplan op te stellen. U stelt uw pakket samen en wij zorgen voor de rest. Wij hopen heel gauw kennis met u te kunnen maken.
Allergon, de ideale keuze voor u

CONTACT US

We're not around right now. Call us or send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?